Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски Даниел Боримиров след две

...
Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски Даниел Боримиров след две
Коментари Харесай

Даниел Боримиров: Невероятно преживяване бе да играя отново за Мюнхен 1860

Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски Даниел Боримиров след две десетилетия още веднъж облече екипа на Мюнхен 1860 за срещата на ветераните от някогашния му тим с „ Байерн “ в мач, отдаден на 50-та годишнината на „ Олимпиащадион “ и 50 години от Олимпиадата в Мюнхен.

„ Срещнах се с моите сътрудници от преди 20 години. Преживяването беше необикновено “, изясни Боримиров. Той показа, че в събота, зедно с някогашните му съотборници, са следили успеха на настоящия тим на Мюнхен 1860 над Веен с 3:1. „ По време на мача оповестиха, че сме на стадиона. Публиката стана на крайници и ни приветства. Беше вълнуващо. Всички последователи бяха доста щастливи, че ни виждат дружно и ни пожелаха да се събираме по-често “, описа той. Боримиров си напомни времето, което прекара като футболист на „ Мюнхен 1860 “, като се видя и с други ветерани като Бернард Винклер, Хорст Хелд, Марко Курц, Мани Бендер, Михаел Динцей, Холгер Грайлих и други.

Двубоят сред ветераните на двата мюнхенски тима Байерн и Мюнхен 1860 бе в неделя и приключи с 8:6. Срещата се игра пред към 25 000 почитатели. Треньор на спечелилите бе Щефан Ефенберг, а головете за „ баварците “ означиха Елбер, вратарят Ханс-Йорг Бут от дузпа, Звездан Мисимович, Ивица Олич /два гола/, Пауло Серджио, Клаудио Писаро и Марсел Витечек.

Треньор на Мюнхен 1860 бе Вернер Лоран, а головете означиха Саша Мьолдерс на три пъти, Щефан Ризингер и два гола на Бени Лот. За спечелилите присъединяване взеха още звезди като Даниел ван Буйтен, Мартин Демикелис, Клаус Аугенталер, Сами Куфур и други.

Двубоят се игра под мотото „ Обединен Мюнхен “ в две полувремена по 35 минути. Събраните средства ще отидат за детска фондация от Мюнхен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР